Τετάρτη 9 Ιουλίου 2008

Αγαπάς την μουσική; Έλα μαζί μας!

Αγαπητοί φίλοι,

Από τα τέλη της δεκαετίας του ’70, όταν οι παράνομες κασέτες διακινήθηκαν για πρώτη φορά στη χώρα μας, το φαινόμενο της πειρατείας αναπτύχθηκε ανεξέλεγκτα με την ανοχή των εκάστοτε ελληνικών κυβερνήσεων.

Στο σημερινό ψηφιακό περιβάλλον, η πειρατεία φορέων ήχου ( CD) ή ήχου και εικόνας (DVD) αποστερεί τους δημιουργούς, εκτελεστές, ερμηνευτές από οικονομικούς πόρους σημαντικούς γι αυτή ακόμα την επιβίωση , ζημιώνοντας παράλληλα το ελληνικό κράτος κατά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Δεν είναι παρά μόλις πρόσφατα, που οι δικαστικοί λειτουργοί άρχισαν να ενημερώνονται για τη σημασία της πνευματικής ιδιοκτησίας, ενώ ποτέ μέχρι σήμερα δεν εξαντλήθηκε η αυστηρότητα σε ότι αφορά τις ποινές σε ένα τόσο σημαντικό αδίκημα κατά των πνευματικών/ ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για το οποίο ο νόμος προβλέπει ποινή έως και κακουργήματος.

Το κράτος εξακολουθεί να υποβαθμίζει τη σοβαρότητα του θέματος, υποθάλποντας μέσω απουσίας κατασταλτικών μέτρων για την τήρηση των νόμων, τη ραγδαία εξάπλωση της πειρατείας με αποτέλεσμα να καταδικάζεται σε θάνατο η μουσική αγορά, στην ουσία αυτή η ίδια η μουσική και ο πολιτισμός γενικότερα, οδηγώντας εν τέλει σε ένδεια οικογένειες εργαζομένων στο χώρο της Τέχνης και των από αυτήν εξαρτωμένων επαγγελμάτων.

Σήμερα, θα βρείτε πειρατές να κυκλοφορούν άφοβα και προκλητικά ανάμεσά μας, δίπλα στη Βουλή των Ελλήνων, έξω από το σπίτι μας, στο κέντρο της πόλης, στα σχολεία των παιδιών μας και σε κάθε μέρος της επικράτειας.

Η κυβέρνηση μπορεί να μη θέλει να τους δει, εμείς οι πολίτες όμως, οφείλουμε να αντιδράσουμε, πριν η δημιουργία, η Τέχνη οδηγηθεί σε παρακμή και τελικά σιγήσει.

Βοηθήστε μας να ξεσκεπάσουμε την υποκρισία!

Πάρτε το κινητό ή τη φωτογραφική σας μηχανή και φωτογραφήστε τους πειρατές εν δράσει, όπου βρεθείτε.
Στείλτε μας τη φωτογραφία σας στη διεύθυνση: authorsrights@gmail.com λέγοντάς μας που τραβήχτηκε και συνεισφέροντας έτσι στη δημιουργία ενός άλμπουμ, που θα αναγκάσει με την προβολή του την Κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα είτε να πάρουν θέση ή να παραμείνουν δημόσια εκτεθειμένα!

Σημ.: Σεβόμενοι το νόμο και τα πνευματικά δικαιώματα, οι φωτογραφίες σας θα δημοσιεύονται με την υποχρεωτική κάλυψη των προσώπων των παρανομούντων.
Σας ενημερώνουμε επίσης, ότι τα προσωπικά σας δεδομένα θα παραμείνουν απόρρητα.

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Επί τέλους .. μια κίνηση χωρίς τα γνωστά καπελώματα που έφεραν τα πράγματα σ αυτό το σημείο.... είμαι μαζί...

Αντώνης Πλέσσας

Thibet είπε...

μηπως όμως λέω μήπως όλο αυτό οδηγήθηκε στην κατάσταση που είναι και από την αισχροκέρδια των εταιριών; την δίψα για τεράστειο γρήγορο κέρδος;
Κ Α Τ Α Δ Ι Κ Α Ζ Ω κάθε μορφή πειρατείας αλλά αν οι τιμές ήταν αλλιώς τότε δεν θα είχε λόγο ύπαρξης η πειρατεία!

Γιώργος