Δευτέρα 14 Ιουλίου 2008

Συνάντηση δημιουργών μελών της ΑΕΠΙ με εκπροσώπους της κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ

Την Τρίτη 1 Ιουλίου 2008 εκπρόσωποι δημιουργών μελών της  ΑΕΠΙ συναντήθηκαν με εκπροσώπους τηςκοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή.

Την πλευρά των δημιουργών εκπροσώπησαν οι Άρης Δαβαράκης, Μαριανίνα Κριεζή, Γιώργος Νιάρχος, Αντώνης Πλέσσας και Κώστας Τουρνάς ενώ από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ παρέστησαν οι Περικλής Κοροβέσης, Ρήγας Αξελός, Αναστάσιος Κουράκης και Παναγιώτης Πάντος. 
Παρέστησαν επίσης συνεργάτες των κ.κ.  Περικλή Κοροβέση  και Γρηγόρη Ψαριανού.


Η ενημέρωση που διεξήχθη σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα ξεκίνησε με μια σύντομη ανασκόπηση των λόγων που καθιστούν επιτακτική την άμεση και καθολική αντίδραση, όπως φάνηκε και από την συνέντευξη Τύπου των Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης την προηγουμένη μέρα στην ΕΣΗΕΑ, στις μεθοδεύσεις που δρομολογούνται για την αναθεώρηση του Νόμου 2121/93 και που όπως δείχνει θα θέσουν σε κίνδυνο κεκτημένα από χρόνια δικαιώματα των δημιουργών, μουσικών, τραγουδιστών
και ηθοποιών.


Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ ήσαν καλά ενημερωμένοι για τα προβλήματα των δημιουργών και τον ρόλο του ΟΠΙ, γεγονός που διευκόλυνε την συζήτηση και επέτρεψε στους εκπροσώπους της ΑΕΠΙ να παρέχουν  πρόσθετες και λεπτομερείς πληροφορίες στις επίκαιρες ερωτήσεις τους.


Στο πλαίσιο της ενημέρωσης, η εκπροσωπούσα δημιουργούς της ΑΕΠΙ επιτροπή μοίρασε στους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ πληροφοριακό υλικό προκειμένου να διευκολύνει το έργο τους στην εκφρασμένη πρόθεση τους να βοηθήσουν τις ενέργειες των οργανισμών συλλογικής διαχείρισης στην ακύρωση των επεμβάσεων που δρομολογούνται.


Η ενημέρωση ολοκληρώθηκε με την πρόσκληση από πλευράς της επιτροπής δημιουργών και αποδοχής εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ μιας επίσκεψης στις εγκαταστάσεις της ΑΕΠΙ προκειμένου να γνωρίζουν οι εκπρόσωποι του από κοντά όχι μόνο τον τρόπο λειτουργίας και διανομής των δικαιωμάτων στους πνευματικούς δημιουργούς αλλά και το πολιτιστικό έργο που εδώ και χρόνια επιτελείται από τον Οργανισμό Ελληνικής Μουσικής.

DSC02465.jpg

DSC02466.jpg

Στην πρώτη φωτογραφία διακρίνονται από δεξιά προς τα αριστερά στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ οι Γιώργος Νιάρχος, Αντώνης Πλέσσας και Άρης Δαβαράκης.

Στην δεύτερη φωτογραφία διακρίνονται από δεξιά προς τα αριστερά οι Κώστας Τουρνάς, Μαριανίνα Κριεζή, Περικλής Κοροβέσης, Γιώργος Νιάρχος, Αντώνης Πλέσσας και Άρης Δαβαράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: