Τετάρτη 23 Ιουλίου 2008

Επιστολή διαμαρτυρίας για την απόφαση του Νομάρχη Θεσ/νίκης να ακυρώσει το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών.

Γιώργος Καζαντζής
Θωμάς Κοροβίνης
Πάρις Παρασχόπουλος


Κομνηνών 2 Καλαμαριά
2310 410658, 2310 415098
Γ.Κ:
6977335537


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την απόφαση του Νομάρχη Θεσ/νίκης να «αναβάλλει» τις προγραμματισμένες συναυλίες της μικρής σκηνής και των κινηματογραφικών προβολών του Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών χωρίς καμία συνεννόηση μαζί μας!

Η απόφαση αυτή του Νομάρχη 1ον ) μας απαξιώνει σαν δημιουργούς και 2ον ) μας εκθέτει καλλιτεχνικά και οικονομικά προς τους συνεργάτες μας και το κοινό δεδομένου ότι έχουμε διανύσει μέχρι σήμερα δεκάδες ώρες προετοιμασίας με τους μουσικούς και τους τραγουδιστές και έχουμε επιβαρυνθεί με τις αμοιβές τους και για πολλούς από αυτούς με τα έξοδα μετάκλησης τους από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι λόγοι που επικαλείται ο κ. Νομάρχης δεν αφορούν εμάς ,οι οποίοι μετά την πρόσκληση της Μονής Λαζαριστών για συμμετοχή στο Φεστιβάλ, ανταποκριθήκαμε άμεσα.

Αναρωτιόμαστε όταν ο Νομάρχης ανακοίνωνε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ δε γνώριζε ότι παράλληλα ανελάμβανε κάποιες υποχρεώσεις προς τους καλλιτέχνες που θα συμμετείχαν σ’ αυτό; Ο κος Νομάρχης θυμάται τους καλλιτέχνες της πόλης και επικαλείται τη δωρεάν συνδρομή τους μόνο σε εκδηλώσεις τύπου τσουνάμι:

Καλούμε λοιπόν το Νομάρχη Θεσ/νίκης να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στους δημιουργούς της πόλης μας και στο έργο τους.

Καθώς η πόλη μας απορφανίστηκε από τους καλλιτέχνες της , και είναι ελάχιστοι πλέον οι δημιουργοί οι οποίοι παραμένουν και με την παρουσία και το έργο τους συνδιαμορφώνουν το σύγχρονο πολιτιστικό πρόσωπο της Θεσσαλονίκης ,το γεγονός της όποιας μορφής απαξίωσής τους από επίσημους φορείς, καταδεικνύει την άποψη τους για την τέχνη και τα παιδιά της.





Γιώργος Καζαντζής








Με εκτίμηση,

Οι δημιουργοί της πόλης

Γιώργος Καζαντζής, Θωμάς Κοροβίνης, Πάρις Παρασχόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: